Älskar du dig själv ?

15.05.2013 13:50

Älskar du dig själv?

Jag har funnit att det finns bara en sak som helar alla problem, och det är: att älska dig själv. När folk börjar älska sig mer varje dag, det är fantastiskt hur deras liv blir bättre. De må bättre. De får de jobb de vill ha. De har de pengar de behöver. Sina relationer förbättras antingen eller de negativa dissol
ve och nya börjar.

Älska dig själv är ett fantastiskt äventyr, det är som att lära sig flyga. Tänk om vi alla hade makt att flyga på viljan? Hur spännande det skulle vara! Låt oss börja älska oss själva nu.

Här är 12 budorden för att lära dig hur man älskar sig själv:

1. Stoppa all kritik.
Kritik ändrar aldrig en sak. Vägra att kritisera sig själv. Acceptera dig själv precis som du är. Everybody förändringar. När du kritiserar dig själv, dina ändringar är negativa. När du godkänner dig själv, dina ändringar är positiva.

2. Förlåta dig själv.
Låt det förflutna går. Du gjorde det bästa du kan på tiden med förståelse, medvetenhet och kunskap som du hade. Nu är du växer och förändras, och du kommer att leva livet annorlunda.

3. Skrämmer inte dig själv.
Sluta terrorisera dig med dina tankar. Det är en fruktansvärd sätt att leva. Hitta en mental bild som ger dig njutning, och omedelbart byta din skrämmande tanke att ett nöje tänkte.

4. Var mild och vänlig och tålmodig.
Var försiktig med dig själv. Var snäll mot dig själv. Ha tålamod med dig själv som du lär dig nya sätt att tänka. Skäm bort dig själv som du skulle någon du verkligen älskade.

5. Var snäll mot dig.
Självhat bara hata dina egna tankar. Hatar inte dig själv för att ha tankarna. Försiktigt ändra dina tankar.

6. Beröm dig själv.
Kritik bryter ned ande. Beröm bygger upp det. Beröm dig själv så mycket du kan. Säg till dig själv hur bra du gör med varje liten sak.

7. Försörja dig.
Hitta ett sätt att försörja dig. Nå ut till vänner och låta dem hjälpa dig. Det är att vara stark för att be om hjälp när du behöver det.

8. Vara kärleksfulla till dina negativ.
Erkänna att du har skapat dem för att uppfylla ett behov. Nu är du hitta nya, positiva sätt att uppfylla dessa behov. Så kärleksfullt släppa de gamla negativa mönster.

9. Ta hand om din kropp.
Lär dig mer om näringslära. Vilken typ av bränsle behöver kroppen för att få optimal energi och vitalitet? Lär dig mer om träning. Vilken typ av träning tycker du? Vårda och vörda templet du bor i.

10. Gör spegel arbete.
Titta i ögonen ofta. Uttrycka detta växande känsla av kärlek du har för dig själv. Förlåt dig själv medan du tittar i spegeln. Prata med dina föräldrar medan du tittar i spegeln. Förlåt dem också. Minst en gång om dagen, säger: "Jag älskar dig, jag verkligen älskar dig!"

11. Älskar dig ... Gör det nu.
Vänta inte tills du får bra, eller gå ner i vikt, eller få det nya jobbet, eller hitta den nya relationen. Börja nu-och gör det bästa du kan.

12. Have Fun.
Kom ihåg de saker som gav dig glädje som barn. Införliva dem i ditt liv nu. Hitta ett sätt att ha kul med allt du gör. Låt dig uttrycka livsglädje. Smile. Skratta. Gläd, och universum gläds med dig!

 

 

Tillbaka